Strategic data stewardship

image481

 

Je moet iets met (big) data, IoT, process analytics, business analytics en gelukkig is de hoeveelheid data in je bedrijf al big. Zo big zelfs dat de harde schrijven niet aan te slepen zijn of dat je cloud provider elke week belt voor een groter abonnement. Dan hebben we het nog niet over data die van buiten de organisatie komt. Je bent niet de enige! De meeste organisaties worstelen hiermee. Kortom we zijn volledig de roadmap kwijt…. .

image482

 

Een bos is prima te verkennen met een gids, iemand die er al vaker is geweest en die weet waar de valkuilen zijn. Die een roadmap heeft voor data. En omdat data door de hele organisatie heen wordt gemaakt en gebruikt moet dat iemand zijn die strategisch, tactische en operationeel kan acteren. Die jouw bedrijfsvoering en mensen meeneemt in hun reis van data naar informatie. Informatie is immers hetgeen dat nodig is in de activiteiten die de organisatie ontplooit. Daar beslis je mee. De kleur van een stoplicht is data. Het wordt informatie als voor het stoplicht staat en beslist dat je doorrijdt.

image483

 Databeasties zijn mensen met verstand van business, processen, informatie en data. Executive data coaches en data stewards, die mee kunnen praten op boardroom niveau. En de implementatie kunnen begeleiden zodat de organisatie visie, waarden, werkwijze en strategie kan verbinden. Met het doel om de potentiële business waarde om te zetten naar informatie met reële opbrengsten. Wij geven de data handen en voeten, of vleugels als dat nodig is. 

Contact